Hoe kan ik het beste een kroket opwarmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Al gebakken: paar minuten in de oven Nog niet gebakken: frituurpan

Ik ga ervan uit dat hij al gefrituurd is, en weer is afgekoeld: Zet de oven op 140 graden, hete lucht. 5 minuten erin, en hij is lekker warm en sappig van binnen, krokant van buiten. De temperatuur wil je zo hoog mogelijk, om hem zo snel mogelijk op te warmen, het vocht uit het korstje te verdampen waardoor het weer knapperig wordt, en de binnenkant niet teveel vocht verliest. Alleen boven de 140 graden vinden er maillardreacties plaats waardoor het paneerlaagje nog bruiner of zelfs zwart wordt. Dat is niet lekker, en niet gezond. De hete lucht zet je aan om het verdampte vocht van het korstje zo snel mogelijk af te voeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100