wat zijn de gevolgen van met salmonella besmet water drinken?

In mijn flat is reeds vastgesteld dat er salmonella in het drinkwatersysteem aangetroffen is wat zijn de risico,s en gevolgen want wij hebben allemaal gedronken van dit water?? we hebben nu flessen water om te drinken maar het probleem is pas vrijdag per brief vastgesteld maar er werd niets verteld over gezondheid of risico,s of een bepaalde concentratie van de vervuiling

Weet jij het antwoord?

/2500

Op een schaal van 0 tot 100, licht beroerd voelen tot nooit meer opstaan. Lijkt mij meer iets voor het ministerie van volksgezondheid.

Salmonella is een groep ziekteverwekkende bacterien, die meestal mensen hun maagdarmstelsel flink kunnen ontregelen. Door het water voor gebruik te koken neem je voldoende maatregelen. Toegevoegd na 7 minuten: Er zijn onder de groep salmonella wel heel kwade soorten maar meestal veroorzaakt salmonella verschijnselen van voedselvergiftiging. Je gaat dan braken en/of krijgt diarree, maatregelen die je lichaam zelf neemt on de door de salmonella zelf en de gevormde toxinen zo snel mogelijk kwijt te raken. Onderdruk braakneigingen en diarree dus niet, dan ben je de salmonella het snelst kwijt. Voor de rest water koken, in ongekookt water NIET afwassen enz. Douchen is geen probleem zolang je het water maar niet binnen krijgt. Dat geldt dus ook voor tandenpoetsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100