Hoe eet ik een granaatappel?

Pellen is gelukt, maar is dit een kwestie van zachtjes kauwen en het pitje iedere keer uitspugen? is er een handigere manier om het sap te nuttigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je hem gepeld hebt, haal je het gele vliesje ook weg. Vervolgens maak je de 'besjes' los en doet ze in een kom. In het midden zit nog een soort schotje wat ook bitter is. Dan eet je de besjes lekker op. Gewoon met pitjes en al kauwen. Vind je de pitjes te bitter, dan spuug je ze uit, net als met druiven.

Voor consumptie snij je de granaatappel voorzichtig door. Let wel op dat het sap niet in je gezicht spat! De rode pitjes zijn ingebed in niet-eetbare vliezen. Boven een schaal keer je de vliezen binnenstebuiten en een overvloed aan rode pitten bloost je tegemoet. Wanneer je de pitjes in een zeef doet en die voorzichtig kneust met een lepel, stroomt het friszure rode sap eruit.

Bronnen:
http://bijbels-culinair.nl/index.php?optio...

Ik eet de pitjes op. Bij druiven niet, maar bij granaatappels wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100