Als ik cake bak met appel, horen de stukjes appel dan een beetje ''nat'' te blijven?

Elke keer als ik cake of muffins of cakjes met appel bak blijven de stukjes appel een beetje nat terwijl het beslag helemaal gaar is, hoort dat? of moet ik ze dan toch langer in de oven doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een appel bevet nu eenmaal vocht. Dat verdampt niet zomaar, zeker niet als het verpakt is in deeg. Als je je appel echt droog wilt hebben moet je ze tevoren een tijd (uitgespreid) in de oven laten drogen. Maar ik weet niet of dat lekker is. Uitproberen dus.

nee echt nat horen ze niet te zijn,snij de stukjes appel fijner/dunner en bestrooi ze met kaneelsuiker smaakt heerlijk en de appel word er droger van om dat de suiker het nattigheid op neemt

Je kan ze ook een beetje 'droger' maken door ze voor je ze door het deeg doet tebestrooien met wat bloem. Of maizena. Of mijn moeder deed het altijd met custardpoeder. Maar ja, wie heeft dat nou nog in huis? ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100