wie heeft voor mij een goed recept voor blokzijler brok?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn tante maakt altijd gebruik van het volgende recept: Ingrediënten : - 200 gram bloem - 100 gram gesmolten boter - 125 gram donkerbruine basterdsuiker - 1 ei (losgeklopt) - 1/4 zakje bakpoeder - 1/4 tl gemalen kruidnagelen - 1 tl speculaas/koekkruiden - zout Bereiding: Bakplaat invetten. Oven voorverwarmen op 180 graden Alle ingrediënten door elkaar roeren. Als het deeg te dik is, kan iets melk toegevoegd worden. Deeg vervolgens op de bakplaat drukken. Circa 25 minuten bakken op 180 graden. Na bakken zo spoedig mogelijk losmaken van de bakplaat.

Recept Blokzijler Brok. 600 gr gele basterd suiker 2 pakjes roomboter ( smelten ) 1 kg bloem ½ zakje bakpoeder zout 2 theel koekkruiden 2 eieren Met de deeghaken alles door elkaar roeren. Op een ingevette bakplaat uitspreiden en er een platte koek van bakken. Ovenstand: 155 graden Tijd : 25 minuten

Bronnen:
http://www.plattelandsvrouwen.net/docs/Rec...

Doe in een grote kom; 200 gr. bloem, 100 gr. gesmolten roomboter, 1/4 theel. gemalen kruidnagel, ½ eetl. koek- en speculaaskruiden, 1 losgeklopt ei, 125 gr. donkerbruine basterdsuiker, 1/4 zakje bakpoeder, 1 snufje zout. Roer en kneed met de hand alles door elkaar, tot je een mooi, stevig donkerbruin mengsel hebt. druk het deeg uit op een ingevette bakplaat of in een boterkoekvorm. Voor een volle grote bakplaat neem je het dubbele van de ingrediënten. bak de koek in een voorverwarmde oven van 180 graden C. (in het midden). In 25-30 min. is hij gaar. De koek blijft iets smeuïg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100