Zou er een smaak kunnen zijn die we nog niet kennen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hangt er vanaf wat je tot 'smaak' rekent. Er zijn geen smaken als in iets wat we zouden kunnen proeven wat we nog nooit geproeft hebben. Ten minste, qua hoofdsmaken. Het kan natuurlijk best zijn dat er een bepaalde vrucht of bereidingswijze of wat dan ook is wat mensen nog nooit geprobeerd hebben. Ook van hoofdsmaken/smaakgroepen kan het best zijn dat er andere bestaan, maar dan zullen we hem waarschijnlijk ook nooit kennen omdat ons smaakzintuig dit niet waar kan nemen.

Die kans is altijd aanwezig maar ik betwijfel het wel. Aangezien we al heel lang op deze wereld rondlopen en ons lichaam niet echt verandert qua smaakpupillen of samenstelling ervan.

Er zijn wel degelijk smaken die wij nog niet kennen, ik ken bijvoorbeeld geen smaken uit de zimbabwaanse keuken,

smaken onderscheiden we in de catagorien zoet zout bitter zuur umami dit zijn de hoofdsmaken die je kunt proeven met je tong het ene is wat zoeter dan de andere maar dit zijn de hoofdcatagorien er zullen heus nog wel andere mengelingen van smaak voorkomen maar geen andere hoofdcatagorie

100% zeker weten JA, aangezien we nog lang niet alles van de wereld hebben ontdekt, en er enkele maanden geleden nog een 10tal plantsoorten zijn ontdekt. deze smaken vast en zeker anders dan andere plantsoorten.

Meg de volgende producten en je hebt een smaak die je nog niet kent: - 1 glas cola. - lepel sambal - snufje zout. - lepel joppie saus. - 1 glas water - 1 ml benzine - 1 druppel olie weet zeker dat je dit nog nooit op hebt!

Er is nog van alles dat we niet kennen, gelukkig. Daar zullen smaken ook bij horen. Niet alleen is de eigen aarde nog lang niet geheel ontdekt, er is buiten de aarde nog heel veel meer, alleen niet eenvoudig binnen ons bereik. De vraag is natuurlijk eigenlijk of we de niet ontdekte smaak ooit kunnen proeven?

De ontdekking van de smaak unami wijst er op dat er mogelijk smaken zijn die wij nog niet hebben ontdekt. Althans we hebben ze wel ontdekt maar we hebben ze geen naam gegeven of beschreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100