Mag je zelf gemaakte soep, als hij nog heet, is in de vriezer zetten?

Ik heb wel eens reclame gezien, dat groenten gekookt worden en gelijk worden diepgevroren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

niet doen, is niet zo goed voor de temperatuur van je vriezer en de spullen die erin zitten. denk eigenlijk ook dat het met hete soep langer duurt voor het bevroren is. beter is het om de soep goed te laten afkoelen in bv een bak met koud water (en regelmatig even roeren), als het is uitgedampt zou ik het helemaal koud laten worden in de koelkast en daarna pas in de vriezer zetten

Het mag wel, maar het is vaak verstandiger om het eerst te laten afkoelen, omdat de temperatuur van je vriezer hoger gaat worden door de hitte van de soep.

Dat doen ze omdat het reclamefilmpje anders zo ontzettend lang duurt. natuurlijk kun je heet eten zo in de vriezer zetten, maar dat is niet best voor je vriezer. De temperatuur zakt als een baksteen, en de meeste dingen erin zullen een tijdje op een te hoge temperatuur bewaard worden. Ook kun je er heel veel ijs van in je vriezer krijgen. Kortom, als het niet nodig is, gewoon niet doen. Beter is het eerst helemaal af te laten koelen (desnoods versneld in een bak (ijs) water, en DAN pas in te vriezen.

Tuurlijk mag, maar of het verstandig is?

Groenten die ingevroren moet worden laat je even blancheren, heel kort koken en daarna in koud water leggen of afspoelen. De groente wordt dus niet heet in de vriezer gelegd. Dat zou ik met soep ook niet doen. Het is trouwens vooral slecht voor de vriezer, of er hete dingen in te doen. De temperatuur gaat omhoog en de rest van de produkten die er in liggen kunnen dan wel eens iets te hoog van temperatuur worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Blancheren

Niet zo slim dus zoals al eerder te lezen was,tenzij je je vriezer toch al wilde ontdooien voor een schoonmaakbeurt.In de horeca doen ze dat overigens ook niet hoor,hete producten zo de vriezer in.Daar gaan ze eerst in de zogenaamde chiller of terugkoeler,daar wordt de temperatuur razendsnel terug gebracht zodat ook alle smaak en alle vitamines behouden blijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100