Hoe kom je het snelst van je tandpasta smaak af

heb je een lekker fris bekkie voor de dag maar stel dat je binnen dat uur ook iets wil eten, dat is niet te pruimen door de tandpasta. hoe kom je nou het snelst van de tandpasta smaak af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik gebruik parodontax. Ok, het is even wennen die smaak, maar daarna heb je geen last van niet kunnen eten of drinken. Zelfs de koffie is niet vies (en dat is met gewone mentholtandpasta verschrikkelijk!).

Poets je tanden meteen daarna met dubbelzoute drop...

Waterdrinken, doe ik altijd, maar ik heb er een uur daarna geen last meer van hoor!

even een pruim nuttigen :-)

Tandpasta met een minder uitgesproken pepermuntsmaak nemen. Bij de natuurvoedingswinkels hebben ze hele prettige tandpasta's die je niet zo'n ziekenhuissmaak geven en ze zijn nog beter voor het milieu ook.

Ik ken het effect, maar dat houdt bij mij zo'n vijf tot maximaal tien minuten aan. Dus of er werkt bij jou iets heel anders dan bij mij, of je tandpasta is er schuldig aan. Probeer eens een andere tandpasta. Bij de tandarts kun je soms gratis een minitubetje krijgen om te proberen. En anders - één keer een andere soort kopen zal je de (financiële) kop niet kosten. Ik gebruik Prodent. Maar ook bij Dr. Liebe heb ik geen last. Bij Colgate ook niet.

Neem een kop koffie. Dan ben je de tandpastasmaak wel kwijt.

Ik heb het zelf ook wel een enkele keer en neem dan gewoon een hapje van een crackertjes, biscuitje of toastje. Helpt prima.

Even je mond spoelen met water of iets kleins eten zoals Marita al zei; een crackertje.

Gewoon beginnen met eten; de eerste hap is misschien vies, maar daarna is de smaak snel weg.

Je tanden poetsen met Paradonthax. Heeft niet zo'n uitgesproken mintsmaak, maar meer zoutig. Effe wennen, maar wel erg lekker.

Een broodje shoarma eten met een flinke scheut knoflook saus (ook in de ochtend is het lekker).

Zendium en dan de eerste is vrij neutraal qua smaak. Dat vind ik tenminste.

Als we het eerst even over de werking van dit verschijnsel praten: in tandpasta zit een stofje die het extra schuimig maakt, dit stofje heeft als bijwerking dat het de papillen in de tong uitschakelt die de stof 'zoet' bemerken. Daardoor proef je geen zoet, terwijl dit in bijna alle etenswaren voorkomt. Ik zelf merk het na 5 à 10 minuten al niet meer. Misschien heb je een te scherpe tandpasta? En anders moet je gewoon beginnen met eten, niks geen rare rituelen. De eerste hap is niet heel lekker, maar daarna is het genieeten ;)

Je moet een lepel pakken en daarmee over je tong schrapen van achter naar voor en dan alles uitspugen en je mond spoelen, werkt overigens ook om van een vieze adem af te komen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100