Op deze vraag komen allerlei zin- en onzin antwoorden. Als je een wetenschappelijke benadering wilt, lees dan Harold McGee, Over Eten en Koken.
De materialen in het ei zijn normaal gesproken bacterievrij en bevatten conserverende stoffen. Dat moet ook, want anders heeft het kuiken er niets aan.
Pas bij het koken verliest het eiwit de beschermende en houdbare eigenschap. Gekookte eieren zijn niet zo lang houdbaar.
De vorm van het ei is ook in belang van het kuiken, want perfect rond, dan kan het uit het nest rollen. Nu draait het kringetjes. Daar is over nagedacht ten behoeve van het kuiken, niet voor het bewaren.
Het maakt daarom voor de kwaliteit niet uit of je het op zijn kop bewaart of niet. Je kunt de eieren koel bewaren en dan wordt een bepaalde THT datum (zie eerdere vraag) gegaranderd. Koel bewaren kan ook in een kelder, maar ook in de koelkast. Sommige mensen preferen de koelkast niet omdat het vocht zou kunnen ontrekken of geurtjes kan opnemen. Dat laatste geldt voor meer voedingsmiddelen en kan eenvoudig worden voorkomen.
- Bronnen:
-
http://www.goeievraag.nl/vraag/levensmidde...