hoe kun je stukjes appel het langste bewaren en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bruinverkleuring wordt veroorzaakt door niet-enzymatische bruinkleuring (Maillardreactie), deze reactie kun je onderdrukken door wat citroensap over de appelstukjes te sprenkelen.

Bronnen:
Rijks Hogere School voor...

In de vriezer blijven ze 3 maand goed. Ik doe dit altijd voor mijn huisdieren. Kleine porties maken, zodat het langer goed blijft. Toegevoegd na 5 minuten: Ook mensen die met fruit werken vriezen het in, zo blijft het ook gewoon nog vers en verliest het zijn smaak niet!

In sap in een blik. Dan kan er geen lucht bij,

Als je wilt voorkomen dat geschilde appel bruin wordt, sprenkel er dan een paar druppels citroen overheen.

Goed vacuum verpakken in de ijskast of vriezer (ligt eraan waarvoor je ze gebruikt, omdat in de vriezer komt er altijd vocht bij) DOOR HET VERKLEUREN IS HET AANZIEN WAT MINDER MAAR DE SMAAK HET ZELFDE.. Kijk op www.omaweetraad.com Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100