Waarom wordt er vaak/altijd een citroentje bij het drankje gedaan en niet een stukje sinaasappel of zo iets?

tonic met een schijfje citroen.
cola met een schijfje citroen.
En heel veel mixdranken worden geserveerd met een stukje citroen of lemon.

Nou gebeurt dat zeker niet altijd maar als het gebeurt is het vrijwel altijd een stukje citroen maar waarom?
Waarom gebeurt het nooit tot zelden dat je bijvoorbeeld een stukje sinaasappel erbij krijgt of iets in die richting.

Waarom is citroen zo populair op dit gebied?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Citroen bevat veel zuur. Om drankjes wat 'frisser' te maken is dat zuur ook nodig. Een sinaasappel is zoeter en dus minder neutraler van smaak. Je krijgt dan snel een sinaasappelsmaakje aan je drankje, wat je niet altijd wilt. Vaak wordt ook limoen gebruikt. Limoen heeft een iets andere smaak dan citroen, het is in feite nog frisser. Toegevoegd na 5 minuten: Er worden wel veel cocktails geserveerd met ander fruit. Aardbei, kers, sterappel enz. Dat is meer voor decoratie. Maar om te mengen is citroen dé vrucht.

kan daar niet echt goed op antwoorden maar weet wel dat citroen erg verfrissend en calorieën sneller doet verbranden .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100