Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Bij een lagere temperatuur dan 5°C zetten aardappels hun zetmeel om in suiker. De aardappelen
krijgen dan een zoete smaak. Als je ze
bewaart bij een temperatuur beneden de 0°C, dan
vriezen de cellen in de aardappels kapot. Na en tijdens
het ontdooien verliest de aardappel vocht uit
de kapotte cellen. De aardappel wordt slap, nat en
gaat snel rotten.
Aardappelen kun je daarom het beste bewaren bij een temperatuur tussen de 5-8°C.
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Als ze al gekookt zijn, blijven ze heel lang (jaren!) goed in de diepvries.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding