Waarom smeert light margarine zo "raar"?
Ik heb vorige week margarine gekocht. Per ongeluk heb ik de light-versie gekocht, in plaats van de normale versie die ik altijd koop.
(Het gaat om Becel Pro-Activ.)
Deze light margarine smeert "raar". Normale margarine plakt een beetje aan zichzelf, aan het mes, en aan het brood. Daardoor is het goed smeerbaar. Deze light margarine plakt nauwelijks aan zichzelf, niet aan het mes, en niet aan het brood - en is daardoor erg lastig te smeren.
Qua structuur lijkt het niet op "pasta", zoals gewone boter en margarine - het lijkt eerder op iets korreligs dat kunstmatig enigzins pasta-achtig is gemaakt.
Als ik het spul met de vlakke kant van mijn mes op het brood "pers" om het toch te laten kleven, lijkt het soms net of er vocht uit de margarine komt; dat vocht trekt overigens ogenblikkelijk weer in de margarine zodra de druk van het mes weg is.
Waardoor gedraagt deze light-versie zich zo vreemd? En wat is het vocht dat er onder druk uit lijkt te komen?