Wat is een makkelijke manier om de 'korst' van de oude kaas af te halen?

Want op de één of andere manier snij ik altijd in mijn hand of vingers :((.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door een mes met 2 handvatten te gebruiken en in elke hand een handvat te nemen.

Dat is ook lastig ; en plakjes vinger maken de kaas nu eenmaal niet lekkerder. Het gaat het best door de kaas (aanvankelijk) NIET in de koelkast te leggen. Dan is-ie op zijn zachtst en kun je de kosten er vrij eenvoudig afhalen, zowel met een kaasschaaf als eventueel met een scherp met. Gewoon meteen de hele korst, dan heb je verder de hele kaas dat probleem niet meer. Eigenlijk hoeft, zeker met dit weer, de kaas daarna ook niet weer de koelkast in. Niet alleen wordt hij daardoor harder, de smaak is ook minder. Kaas is het lekkerst op kamertemperatuur (of zelfs iets daar boven).

met een kaasschaaf

Met een scherp mes. Anders jas je in je vingers. Je kunt ook praktisch zijn en de korst laten zitten en er lekker brokjes oude kaas uit steken met een mesje, en de korst laten zitten. Als de kaas echt oud is, wordt het gewoon lastig. Maar dan is het vaak ook brokkelige kaas die zich toch al niet makkelijk in een plakje laat vangen.

Met een gekarteld broodmes. Zorg dat de kaas stabiel op een snijplank ligt en houd het mes in je ene hand en druk met de palm van je andere hand het mes door de korst. Je kan dan niet in je hand snijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100