Als je 15x 37% van je dagelijkse behoefte aan vitamine C binnen krijgt is dat dan goed of slecht?

Ik drink dagelijk een pak drinken van 1.5 liter. In sommige pakken zit wel 37% van je dagelijkse behoefte aan vitamine C, per 100 ml. Dus als ik dat pak op heb heb ik dan ongeveer ( 15x37)=555% dbv, is dat goed of slecht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, wat er te veel in zit plas je gewoon weer uit. Pas bij veel grotere percentages kunnen je nieren het er te kwaad mee krijgen.

Te veel aan vitamine c plas je gewoon uit. Dus het is geen probleem. De suikers, die erin zitten niet trouwens, maar dat vroeg je niet.

maakt niet veel uit, je lichaam heeft een max. wat het per uur op kan nemen. wat niet opgenomen wordt velaat het lichaam weer op natuurlijke manier.

een "overdosis" vitaminen is in vele (niet alle) gevallen heel slecht! Oppassen dus.

Goed dat je iig genoeg krijgt. Het teveel pies je er wel weer uit dus niet percee slecht.

1000 mg vitamine C is hoog gedoseerd De reeds genoemde tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling beveelt aan om per dag minstens 3000 mg vitamine C te nemen. Zijn argument is dat de mens zelf geen vitamine C kan aanmaken in het lichaam, terwijl vrijwel alle planten en dieren dit wel kunnen. Als we op basis van lichaamsgewicht de hoeveelheid vitamine C zouden omrekenen die bijvoorbeeld een geit, een hond of een olifant in hun lichaam aanmaken, dan zou de mens zo ongeveer 3000 mg (3 gram) vitamine C nodig hebben. Wanneer er stress in het spel is, maakt een dier nog eens extra vitamine C aan. Ofwel, wij hebben in geval van stress nog eens extra vitamine C nodig, bijvoorbeeld 4 tot 10 gram. Bronnen: http://www.plantina.nl en http://www.pilliewillie.nl

Bronnen:
trosradar

De ADH van vitamine C vind ik nogal aan de lage kant. Echter, ook volgens de officiële normen krijg je niet snel teveel binnen met je voeding. Dat je nierstenen kunt krijgen van vitamine C is al een tijd achterhaald. Ongeveer 300 mg vitamine C per dag is overigens nog een schijntje ten opzichte van de orthomoleculaire aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Als je met 'drinken' vruchtensap bedoelt loop je wel een ander gezondheidsprobleem, namelijk insulineresistentie en overgewicht. Er zit namelijk enorm veel suiker in vruchtensap; net zoveel als in gewone cola. Overigens, je plast niet alleen een 'teveel' aan vitamine C uit maar alles wat je binnenkrijgt. Daarom is het raadzaam om de inname over alle maaltijden van de dag te verdelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100