Is een pan met een beschadigde anti-aanbaklaag slecht voor je gezondheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De anti-aanbaklaag van TEFAL bevat PTFE oftewel teflon. PTFE is gemaakt van 'tetra fluoro ethylene'; moleculen die alleen koolstof en fluor bevatten. De binnenbekledingen worden zo ontwikkeld, dat ze niet kunnen loslaten bij normaal gebruik. Als een anti-aanbakpan van TEFAL niet goed wordt gebruikt en een stukje anti-aanbaklaag per ongeluk wordt ingeslikt, is dit niet gevaarlijk. Volgens Tefal zijn de stukjes anti-aanbaklaag niet schadelijk voor uw gezondheid. www.tefal.nl/tefal/Consumer_service/Questions_and_answers/HomeQuestionsAndAnswersTemplateFile.aspx?NRMODE=Published&NRNODEGUID=%7b4B1FF3FD-4FE7-49F1-A3DF-B38EE33E61F3%7d&NRORIGINALURL=%2fConsumer%2bservice%2fQuestions%2band%2banswers%2fHome%2bquestions%2band%2banswers%2ehtm&NRCACHEHINT=NoModifyGuest De bevoegde gezondheidsoverheden van Amerika, Japan, Frankrijk en Europa hebben het gebruik van PTFE goedgekeurd. PTFE is eigenlijk een toegevoegde stof die geen chemische reactie kan veroorzaken wanneer het in contact komt met voedsel, water of reinigingsmiddelen. Volgens de Consumentenbond is de nachtmerrie van elke kok een loslatende anti-aanbaklaag, waardoor er zwarte schilfers in het eten komen, al zijn ze niet schadelijk voor de gezondheid. bron: FOCUS OP KOKEN - Anti-aanbakkoekenpannen. In: Consumentengids; vol. 51 (2003), afl. 5, pag. 12-14 (3) / 2003 Deze test is op te vragen bij de openbare bibliotheken. Lang is er verondersteld dat lostlatend Teflon kankerverwekkend zou zijn. Recent onderzoek lijkt dit niet te onderbouwen. Alhoewel er nog steeds onderzoek naar de mogelijk schadelijke gevolgen van teflon wordt gedaan. www.woonwebsite.nl/frames2.php?url=http://www.woonwebsite.nl/ideepagina/ideeen_popup.php?id=31

Bronnen:
http://aladin.bibliotheek.nl/aladin_detail...

Een anti-aanbaklaag bestaat uit Teflon. Wanneer je daarvan stukjes binnenkrijgt, is dat niet schadelijk voor je gezondheid, tenminste, dat zegt het bedrijf Teflon. Hier zijn echter twijfels over. Een Amerikaanse instelling zegt dat Teflon bij dieren kankerverwekkend is. Velen denken dat dit bij mensen ook zo is. Kijk hier voor meer info: http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/anti-aanbaklaag/ Voor de zekerheid zou ik de pan een eenmalige reis naar de kliko aanbieden.

Ach, mocht je een stukje binnen krijgen dan vindt dat ook wel weer z'n weg naar buiten ;-) Zou er zelf niet zo van wakker liggen.

Lijkt mij vrijwel zeker van niet, anders waren die pannen allang uit de handel genomen.

normaal niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100