Welke specifieke vetten kunnen de kans op een hartinfarct vergroten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zijn de vetten met verzadigde vetzuren, dus dat is vooral rundsvet, melkvet (kaas), varkensvet. Dit zijn dus ook de harde vetten. Naarmate vetten meer vloeibaar zijn tot zelfs dunne olie zijn de vetzuren meer onverzadigd tot zelfs meervoudig onverzadigd. De harde verzadigde vetten worden ook veel toegepast in de bereiding van levensmiddelen zoals koekjes e.d.

Bronnen:
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedi...

Er komt steeds meer informatie die er op wijst dat vet (in welke vorm dan ook) helemaal niet de kans op een hartaanval verhoogt. Vet is bv ook niet cholesterol verhogend. Verrassend genoeg stimuleert suiker de aanmaak van cholesterol door de lever.

Bronnen:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Good_Calor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100