Waarom mag je uien niet vacumeren?

Ik wil graag boemboes maken en deze vacuumverpakt invriezen. Maar ik lees overal dat je geen uien en knoflook moet vacumeren en dat zit toch vaak in een boemboe. Waarom is dat? Of kan ik een boemboe wel vacumeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ui heeft een gemiddelde zuurtegraad en laat die nu erg gevaarlijk zijn voor het ontstaan van de bacterie soorten Clostridium botulinum: Clostridium botulinum is een gram-positieve anaerobe, sporenvormende, staafvormige bacterie. De bacterie veroorzaakt botulisme.

Bronnen:
https://www.marmelot.com/product-informati...

Zolang je het invriest maakt het niet uit of je een ui vacumeert of niet. Dus je mag rustig uien vacumeren als je het daarna maar invriest, zo op de plank bewaard wordt het inderdaad een infestatie van bacteriën. Dus maak lekker je boemboe en vries het gevacumeerd in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100