Wat is de heetste sambal van het merk colimex ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is de 'sambal oelek'. Toegevoegd na 13 minuten: De roodste is meestal ook de pittigste. Soorten die bruiner gekleurd zijn, smaken wat zoetiger en zijn niet zo scherp. Zij werden gebakken, vaak samen met andere kruiden/ specerijen/suiker/gefermenteerde garnalen en/of uien. De rode oelek is het neutraalst van smaak en het pittigst. hoe meer witte pitjes zichtbaar zijn, hoe scherper. De sambal oelek wordt gemaakt van rode lombokpepertjes of kleinere pepertjes die 'rawit' genoemd worden en die nog heter zijn. Ze worden gemalen/gestampt samen met alleen zout en azijn.

Je hebt ook sambel badjak extra heet. Ik moet toegeven dat deze voor mij niet al te pikant is, maar misschien wel voor een ander. Ik verkies deze boven sambel oelek, omdat deze niet zo zout is (waardoor je bv. meer door je eten kan doen, zonder dat het een zoutbom wordt).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100