Waarom verhoogt rood vlees het risico op kanker en wit vlees niet?

Het WHO heeft rood vlees als mogelijk kankerverwekkend gelabeled en bewerkt vlees als bewezen kankerverwekend. Waarom wordt alleen rood vlees gelinkt aan kanker?

Weet jij het antwoord?

/2500

De natuurlijke kleurstof haemijzer speelt waarschijnlijk een rol voor het krijgen van kanker. In rood vlees zit deze kleurstof wel, in wit vlees niet. Van deze ijzerrijke stof is bewezen dat het de wand van de dikke darm kan beschadigen. Ook stimuleert haemijzer mogelijk de productie van stofjes die het dna in onze lichaamscellen beschadigen. De kans op dikkedarmkanker is ongeveer 30 procent groter bij consumptie van 100 gram rood vlees per dag.

Bronnen:
http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Ac...
http://www.voedingenkankerinfo.nl/krijg-ik...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100