Als je een glutenintollerantie hebt en je gaat glutenvrij eten, hoe lang duurt het dan voordat je verschil merkt?

Al anderhalf jaar loop ik rond met ernstige vermoeidheidsklachten, spier-pijn en -krampen. Bloeduitslagen zijn volgens de huisarts in orde. Ik probeer zelf een aantal intoleranties uit te sluiten door bepaalde voeding te vermijden, zo ook gluten. Twee weken geleden ben ik begonnen met glutenvrij eten. Ik heb geen last van buikpijn maar las dat je ook vermoeidheidsklachten kunt hebben van glutenintollerantie. Tot dusver merk ik geen verschil. Ik mis het gluten bevattende eten wel erg, kan ik met een gerust hart weer brood, pasta etc eten?

Bijgevoegd: lab uitslagen

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je twee weken bezig bent dan zou je je al wat beter moeten voelen. Het kan een paar weken duren voordat klachten zoals bijvoorbeeld moeheid verdwenen zijn. Het kan maanden tot jaren duren voordat de dunne darmwand zich hersteld heeft. Daarnaast kan het tot een jaar duren voordat je het dieet echt onder de knie hebt, het kan dus ook zijn dat je, zonder dat je het zelf weet, toch nog gluten binnenkrijgt.

Bronnen:
https://www.glutenvrij.nl/een_glutenvrij_d...

Toen ik te horen kreeg dat ik een glutenintoleratie had, mocht ik een half jaar geen gluten binnenkrijgen. Binnen enkele weken merkte ik al resultaat maar het duurt een half jaar voordat je lichaam is "gereinigd". Na een half jaar bouwde ik langzaam op en nu kan ik al het brood weer eten zonder klachten :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100