Is een vette hap verantwoord als je aan het afvallen bent?

Ik heb vaker gehoord van mensen die aan afvallen zijn dat af en toe een vette hap hun vertering een optater gaf. Natuurlijk moet alles met mate, maar mijn vraag is: klopt dat? Ik ben zelf 7kg kwijt en ik ben uitgenodigd om bij de KFC wat te gaan eten. Aan de ene kant wil ik, maar aan de andere kant ben ik bang dat ik bijna letterlijk roet in mijn eten gooi.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, een vette hap is verantwoord. Het probleem van fastfood is dan ook niet de vette hap, maar de grote hoeveelheid suiker die overal doorheen wordt gemengd. Van suiker krijg je namelijk én meer honger, én je komt er van aan.

Het mag, als je aan het afvallen bent mag je af en toe wel eens genieten van iets wat lekker en niet zo gezond is. Je hoeft niet iedere dag bezig te zijn met gezond eten en vermageren. Je druk maken over eten is ook niet gezond, van stress krijg je een cortisol productie, wat de vetopslag bevorderd. Natuurlijk is fastfood niet gezond en het heeft de voorkeur om gezonde maaltijden te eten, maar als dit maar sporadisch gebeurd zal het geen invloed hebben op je gewichtsverlies. Het kan natuurlijk dat als je gewend bent om vetarm of koolhydraatarm te eten dat je het voelt als je ineens iets vetrijk/koolhydraat rijk eet, je lichaam is het immers niet meer gewend. Dit zal echter geen blijvend ongemak zijn. Mijn advies: doe het met mate. Als je bang bent dat je je slecht voelt door een hele menu fastfood te eten, pak dan een salade en een portie van waar je echt nog eens zin in hebt. Trakteer jezelf, maar overdrijf er niet mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100