Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan ik goede / goedkope jodiumtabletten kopen?

Mijn biologische bakker blijkt ongejodeerd zout te gebruiken. Aanbevolen is dat we 150 microgram zout per dag eten, en met gewoon brood krijg je dat al binnen met 6 sneetjes per dag.
Als je op andere manieren aan je dagelijkse hoeveelheid moet komen wordt het lastig. Het Voedingscentrum heeft een lijstje waarop bijv. 300 gram zalm, of 8 gekookte eieren, of 5 kilo runderlappen staan. Per dag dus!
(Zie http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/jodium.aspx ).
Ik woon in Amsterdam. Misschien is daar een winkel waar je voordelig jodiumtabletten kunt krijgen? Of heeft iemand ervaring met een online winkel?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
1.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Hier bv online:Jodium Complex 180 tabl voor 20,70 €
http://www.dokteronline.com/jodiumpillen/

Of nog:Kelpasan van A.Vogel ondersteunt de stofwisseling. Het bevat o.a. jodium, een belangrijke bouwstof om de halsklier optimaal te laten functioneren. Kelpasan is een zuiver natuurlijk middel, samengesteld uit Macrocystis pyrifera, een plant die rijk is aan jodium. Een tablet bevat 0,2 mg jodium. De dagelijkse behoefte aan jodium bedraagt 0,15 - 0,2 mg.
200 comp voor 8,99 €

http://www.farmaline.be/zwangerschap-baby/bestellen/vogel-kelpasan-200-tabletten/
(Lees meer...)
fremar
8 jaar geleden
Hallo,

Ik bestel mijn tabletten altijd online bij Viata, voor 19u bestelt is morgen in huis, echt super handig. Het personeel is er ook echt vriendelijk als je een vraag hebt, de online apotheekassistenten helpen u altijd goed verder.

https://www.viata.nl/online-apotheek
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding