Weet iemand hoe kefir is ontstaan en hoe het werkt?

Hoe is het ontstaan en hoe werkt het? Je kunt kefir namelijk zelfs helemaal uit laten drogen en tot poeder stampen om het na een jaar opnieuw te gebruiken. Het is een soort plantje, maar als je het tot poeder kunt vermalen en vervolgens opnieuw kunt gebruiken, lijkt het me niet dat het een plantje is of dat het leeft.


dit is kefir: http://www.helladelicious.com/wp-content/uploads/2011/01/P13205381.jpg

Weet jij het antwoord?

/2500

Kefir is duizenden jaren geleden ontstaan in de bergen van de Kaukasus in Oost-Europa. Melk met kefirkorrels als “starter” werden in lederen zakken gestopt, om een bruisende, licht zure drank op te leveren: “Airan”. De legende zegt dat de korrels werden geschonken door de profeet Mohammed en dat de moslims er alles aan deden om het geheim van deze gezondheidsbevorderende, helende drank te bewaren. Pas in de 18e en 19e eeuw bereikte kefir via reizigers de rest van Europa. Kefir zou verantwoordelijk zijn voor het grote aantal 100-jarigen in de Kaukasus. Kefir mogen we in de eerste plaats bestempelen als een “synbioticum” dat zowel een probiotische als een prebiotische werking heeft. Het is een probioticum omdat het zelf met Lactobacillus caucasicus, Leuconostoc en gunstige Streptococcen melkzuurbacteriën aanvoert, die een gunstige darmflora helpen opbouwen. Het is een prebioticum omdat het met de gisten als Saccharomyces kefir en Torula kefir, met melkzuur en andere bestanddelen een voedingsbodem aanlevert voor de ontwikkeling van de goede darmflora.

Bronnen:
http://www.kefirboerderij-annahoeve.nl/wor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100