zijn zure haringen nog steeds gezond ondanks dat ze in het zuur staan.(zitten er nog vitaminen in)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een mens leeft niet van vitaminen alleen.

Een rolmops is een haring die direct na het Hollandse nieuwe seizoen wordt gevangen en gemarineerd wordt verkocht. Haring eten is gezond. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die regelmatig vette vis (zoals haring of makreel) eten, ongeveer 50% minder kans op hart- en vaatziekten hebben. Vis bevat belangrijke voedingstoffen. De eiwitrijke vis is essentieel voor de opbouw en herstel van spieren, organen, het zenuwstelsel en het bloed.

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/ingrediente...

In zure haring zitten nog wel degelijk vitamines en bijgevolg zijn nog steeds gezond. De vitamines op een rijtje: Vit.A, Vit.B, Vit.B2, Vit. B6, Vit.B11, Vit.B12, Vit.C. en vooral Vit.D.

Bronnen:
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedings...

Zure haring worstelt met bleek imago Geen vlaggetjes, fanfare of spectaculaire aanbiedingen. Wordt de zoute haring traditioneel met veel bombarie binnengehaald, de zure haring vindt zonder al te veel ophef z'n weg naar de consument. Zijn imago is net als z'n vlees: bleekjes. Ten onrechte, zeggen de kenners. Martin Haasnoot is een gelukkig mens. Zijn zure haring behaalde de tweede plaats bij een test van de Consumentenbond. De eigenaar van inleggerij Baarssen uit Almelo behaalde een 7,5 met zijn haring die onder meer wordt verkocht door Aldi-supermarkten en, onder een andere naam, ook in de vishandel ligt. ,,Die is het allerlekkerst omdat we daarvoor nog fijnere kruiden gebruiken.'' Waardoor hij zo hoog is geëindigd? ,,Om te beginnen door de kwaliteit van onze haringen. Onze opgiet doet de rest, daarmee bedoel ik de azijn plus de kruiden waarin de haring wordt ingelegd.'' Haasnoot bezit samen met twee broers in Katwijk ook een rederij en haringhandel. ,,We zien alle haring die we kopen zelf. Dat besteden we niet uit. Ook de verdere verwerking gebeurt geheel in eigen beheer. Daardoor hebben we van begin tot eind invloed op het proces.'' Voor de zure haring gebruikt het Almelose bedrijf vis die in de maanden augustus, september, oktober of november is gevangen. ,,Dan heeft de haring het beste vetpercentage om te worden ingelegd. Een percentage van twaalf, dertien procent is een ideaal gehalte om een malse zure haring te kunnen produceren. Zoute haring is vetter, ongeveer 20 tot 22 procent. Het afstemmen tussen het eerste zuurbad en de uiteindelijke verwerking is daarbij heel belangrijk. Doordat we alles zelf doen, kunnen we de juiste kwaliteit leveren.'' De voor zure haring bestemde vis wordt na de vangst aan wal gefileerd. Zoute haring wordt aan boord alleen gekaakt, dat wil zeggen dat alleen de ingewanden er worden uitgehaald. Die haring gaat vervolgens in een pekelbad. Zure haring daarentegen wordt in een bad van pekel én zuur gedompeld. De haringen moeten er minimaal zeventig dagen in badderen om te voorkomen dat de zogeheten haringworm, die voor mensen schadelijk is, kan overleven.

Bronnen:
zaanse keuken.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100