Dood de magnetron bacteriën?

Ik eet tegenwoordig ei uit de magnetron.. Dit klinkt raar maar als je bijv een koffie kopje vult met wat water er een eitje in dood en dan 1 min in de magnetron zet krijg je een soort gekookt ei! Nu is mijn vraag dood dit ook de bacteriën in het ei!? Mijn vriend zei van niet dus ik dacht ik vraag het maar eens na!

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Ten eerste, koken is koken. Of dat water met ei nu op een gaspit staat te koken of in een koffiekopje maakt dus niets uit. De gangbare bacteriën leggen het loodje bij 100 graden. Ten tweede, er zitten geen bacteriën IN een ei. Hoogstens OP het ei, en de meeste bacteriën die op het ei zitten zijn dezelfde als die je op je eigen huid en handen hebt zitten. Toegevoegd na 2 minuten: Antwoord: nee, de magnetron doodt geen bacteriën. Dat doet de hoge temperatuur.

Een ei in de magnetron lijkt me niet verstandig ; dat explodeert als het echt heet wordt. Je kunt wel prima een ei koken in de magnetron, maar dan moet je het EERST opentikken en de inhoud in een bakje / eierdop doen. (Er zijn speciale magnetron-eierdoppen). Onder water heb ik nooit geprobeerd, maar in theorie moet dat kunnen - al is het beslist niet efficient ingredienten die onder water gekookt moeten worden in de magnetron te koken, zoals pasta en rijst. Juisdt voor garen zonder (of met weinig) extra water is de magnetron geschikt. Een ei in water moet koken, minimaal 3 minuten, ook in de magnetron, dus langer dan 3 minuten verhit worden. Dan is het water 100 graden geweest en de bacteriën net zo dood -of niet dood - als wanneer je het ei in een pan water op het vuur had gekookt. Ook dan is echter als het ei nog gedeeltelijk zacht is, de kans op bacteriën nog aanwezig ! Voor een gezond mens echter kan dat niet gauw kwaad. Zolang je in de magnetron voedsel voldoende verhit (dat wil zeggen tot boven de meestal 75- 100 graden) , gaan gewoon de bacteriën dood. Maar tien keer het zelfde prakje lauw opwarmen, ja, dat is vragen om problemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100