Een ei in de magnetron lijkt me niet verstandig ; dat explodeert als het echt heet wordt. Je kunt wel prima een ei koken in de magnetron, maar dan moet je het EERST opentikken en de inhoud in een bakje / eierdop doen. (Er zijn speciale magnetron-eierdoppen). Onder water heb ik nooit geprobeerd, maar in theorie moet dat kunnen - al is het beslist niet efficient ingredienten die onder water gekookt moeten worden in de magnetron te koken, zoals pasta en rijst. Juisdt voor garen zonder (of met weinig) extra water is de magnetron geschikt.
Een ei in water moet koken, minimaal 3 minuten, ook in de magnetron, dus langer dan 3 minuten verhit worden. Dan is het water 100 graden geweest en de bacteriën net zo dood -of niet dood - als wanneer je het ei in een pan water op het vuur had gekookt. Ook dan is echter als het ei nog gedeeltelijk zacht is, de kans op bacteriën nog aanwezig ! Voor een gezond mens echter kan dat niet gauw kwaad.
Zolang je in de magnetron voedsel voldoende verhit (dat wil zeggen tot boven de meestal 75- 100 graden) , gaan gewoon de bacteriën dood. Maar tien keer het zelfde prakje lauw opwarmen, ja, dat is vragen om problemen.