Kan je bij de dokter terecht als je slecht eet?

Ik eet heel slecht met het avondeten, ik wil graag goed eten. Ik heb ook altijd honger maar krijg het avondeten gewoon niet naar binnen. Nu wil ik proberen op te bouwen met het avondeten en in het algemeen ook opbouwen met wat ik eigenlijk voor mijn leeftijd nodig heb. Ik ben meisje van 18 jaar. Savonds eet ik ongeveer 3 schepjes aardappels en 5 schepjes groente en 1 hapje vlees. Ik vind het gewoon vies. Kan een dokter bij hiermee doorsturen naar een of andere dietist die mij hier mee kan helpen? Iemand idee? Ik heb nu al een week last van mijn maag en ik graag beter kunnen eten. Ik mis alle vitamines. Alvast bedankt!

Toegevoegd na 1 minuut:
Bij = mij

Toegevoegd na 27 minuten:
Weeg trouwens 50 kilo en ben 1,60 meter lang.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt zeker bij de huisarts terecht, die kan met jou bespreken waarom het je zo moeite kost. Dan kunnen jullie samen kijken of de huisarts je daarmee kan begeleiden of dat het slim is om naar iemand anders te gaan - misschien een voedingsdeskundige of een psycholoog gespecialiseerd in problemen rondom eten. Er zijn veel soorten hulp mogelijk, helemaal afhankelijk van wat de kern van het probleem is. Succes!

Ja, ik denk dat het heel verstandig is om naar de dokter te gaan, Maar schrijf ook eens op wat je de hele dag eet, misschien meer dan je denkt , zodat je's avonds geen honger meer hebt. Dus ook dat koekje bij de thee, of dat stukje chocola(omdat je zegt dat je altijd honger hebt denk ik dat je onbewust nogal wat wegeet)

Eet anders in kleinere maaltijden maar dan meer per dag dus 6 kliene hapjes in plaats van 3

Bij de dokter kan je voor bijna alles terecht. Met name bij de huisarts en wat je kan doen is effe bellen naar de huisartsenpost en vragen of ze je kunnen helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100