Welke materialen horen niet in een fluitketel te zitten i.v.m. zware metalen en de gezondheid?

Water voor thee kook ik sinds vele jaren in een kunststof waterkoker.
Ik heb hier sinds een aantal maanden mijn twijfels over, dat dit niet goed is voor mijn gezondheid, het kunststof word immers zeer heet en kan zodoende in mijn water belanden.
Ik overweeg daarom om weer net zoals vroeger een fluitketel aan te schappen.
Echter er is ook veel te doen over de zware metalen en wil niet de fout maken om weer iets aan te schaffen wat slecht kan zijn voor mijn gezondheid.
Wat voor fluitketel moet ik mij aanschaffen en welk materiaal mag er absoluut niet in zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle fluitketels en waterkokers moeten voldoen aan strenge EU normen. Je zult dus geen zware metalen aantreffen in producten waarmee voedsel of drinken bereid worden. Er zit dus bijvoorbeeld geen lood in. Fluitketels worden gemaakt van roestvrij-staal. Net als pannen. De plasticsoorten die gebruikt worden bij een waterkoker is natuurlijk ook van het soort die tegen hitte kunnen. Er zijn echter ook waterkokers van roestvrij-staal. Het voordeel daarvan is dat er in een waterkoker vaak nog een filter in zit. Als je echt niets te maken wilt hebben met plastic of staal, dan zou ik gaan voor een fluitketel van emaille. http://www.cookathome.nl/riess-fluitketel-blauw-p-17755.html Emaille is erg hard en glad. Hierdoor komen er geen kleine stukjes los zeg maar. Het kan heel erg goed tegen hitte.

Afhankelijk van de kwaliteit van de ketel, kan de soorten grondstoffen sterk variëren. Voor hogere rang waterkokers, kan een hogere rang van staal of zelfs zilver worden gebruikt. Lagere kwaliteit ketels kunnen van eenvoudige aluminium. Ideeën voor waterkokers ontstaan ​​uit verschillende bronnen. Ze zijn allen toegestaan in Nederland. Als aanrader ; een ketel van Le Creuset , iets duurder maar wel kwaliteit en goed materiaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100