Wat gebeurd er als je veel meer vitamine c binnenkrijgt dan je per dag kan hebben?

Ik heb het niet over een beetje maar echt 15 keer zoveel als zou moeten binnenkrijgen.
Alvast Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

(zie bron) "Wat zijn de gevolgen van een teveel aan vitamine C? Een teveel aan vitamine C zal met de urine het lichaam verlaten. Dit heeft een grotere belasting van de nieren tot gevolg. In het verleden werd gedacht dat hierdoor het risico op de vorming van nierstenen groter was, maar dit is nooit bevestigd in onderzoek. Daarnaast heeft vitamine C in grote hoeveelheden een remmend effect op de absorptie van koper en verhoogt het juist de absorptie van ijzer, waardoor er een grotere kans is op een teveel aan ijzer. Een dagelijkse hoeveelheid vanaf 3000 milligram vitamine C kan laxerend werken. "

Veel kwaad kan het niet hoor,je zal w.s. wel een behoorlijke maagpijn er aan over houden.En je gaat aan de rees,natuurlijk is zo,n grote hoeveelheid niet goed,want waarom zou je het doen,het heeft geen enkel nut wat je niet nodig hebt, plas je weer uit.

Dan kun je wel ziek worden want je lichaam wilt evenveel vitamines binnen krijgen, als je alleen maar C binnen krijg dan verlaten vitamine D en E je dat is heel slecht dus niet doen maar 1 tablet per dag is genoeg.

Ligt eraan wat je bedoelt met 'wat je per dag kunt hebben'. De officieel aanbevolen dosis vitamine C per dag is 70 mg voor volwassenen. De maximale veilige dosis per dag is 2000 mg, volgens de Gezondheidsraad. De orthomoleculaire leer gaat ervan uit dat we door onze onnatuurlijke leefwijze en industrieel geproduceerd voedsel veel te weinig vitamines met ons voedsel naar binnen krijgen en hanteert minimaal 1500 mg en vaak veel meer, tot wel 15 à 20 gram bij ziekte en bij levensbedreigende acute infectieziekten nog eens een veelvoud daarvan per infuus. De schadelijkheid van hogere doses vitamine C wordt vaak schromelijk overdreven. Nierstenen krijg je er niet van en als je bij meerdere grammen last krijgt van winderigheid of diarree, dan zit je met die dosis net iets te hoog volgens de orthomoleculaire leer. Iedereen is het er wel over eens dat vitamine C een krachtig antioxidant is maar met de ADH van onze overheid doet het niet veel meer dan scheurbuik voorkomen. Vitamine C raak je gewoon via de nieren weer kwijt nadat het zijn werk gedaan heeft. Daarom moet je de dagelijkse dosis over een portie of vier per dag verdeeld per etmaal nemen.

Als het goed is maakt het niet heel veel uit. Als het vaker gebeurt moet je opletten op je eetstijl. Maar je krijgt waarschijnlijk alleen wat pijn aan je maag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100