Hoe kom ik weer aan, zonder dat mijn puistjes verergeren?

Ik heb al tijd behoorlijk last van acne. Ik hield mijzelf een lange tijd voor dat het komt door mijn voeding en ben mezelf daardoor gaan uithongeren. Ik at niks meer waar ook maar een klein beetje suiker of vet in zit. Hierdoor ben ik flink afgevallen en heb ik nu ondergewicht. Door dit ondergewicht zit ik niet lekker in mijn vel en heb ik weinig energie. Het probleem is echter dat ik bang ben dat als ik weer wat meer ga eten dat mijn acne weer verergert. Daarom vraag ik mij af wat voor een dieet of iets dergelijks ik kan volgens om weer wat aan te sterken en een paar kilo aan te komen, zonder dat ik mijn acne weer veel erger wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet gezond eten kan juist een slechte invloed hebben. De huid heeft ook bepaalde voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Als de huid niet genoeg van die voedingsstoffen binnen krijgt, krijg je juist last van verstopte talgkliertjes en ontstekingen. Je weerstand wordt lager en je lichaam kan niet meer zo goed die ontstekingen bestrijden. Dus gewoon gezond eten. En extra goed voor je huid is: Vitamine A: o.a. rauwe wortelen, paprika, broccoli, spinazie, sla Vitamine B2: o.a. amandelen, spinazie, lever, gedroogde sojabonen, en vette vis Je krijgt daarvan uiteraard ook je energie weer terug, want deze dingen zijn niet alleen goed voor je huid ;)

Dit heb ik ook voorgehad! Ben je een jongen/ meisje? Welke leeftijd? Toen ik rond de 15 jaar was: 1) de pil (een sterke, die vooral ook bedoeld is om acne weg te krijgen. Vraag maar aan huisarts) 2) Hoofd zoveel mogelijk wassen met gewoon stuk zeep 3) Clearsticks van nivea kopen 4) Reinigingsdoekjes van nivea gebruiken (deze met dubbele functie, normaal blauw) 5) af en toe een maskertje opleggen 6) na een tijdje gebruikte ik foundation. Deze van bourjois heeft een mooi kleur, en bevat nuttige stoffen voor u huid. Deze dingen hielpen mij enorm !! Maar je eten laten hiervoor kan een negatief effect verkrijgen!

Hi! Allereerst ik heb precies met hetzelfde probleem gezeten als jij. Ik had alles geprobeerd en durfde niets meer te eten en niets op mn gezicht te smeren.Iedereen zei natuurlijk wat anders en je weet niet zo goed meer wat te doen. Ik ben het met jee eens dat voor sommige mensen die wat gevoeliger zijn voor voeding, suikers en vetten een negatieve invloed kunnen hebben op de huid. Maar ook hormonen spelen vaak onbewust een grote rol. Wat ik uit alles wat ik tot nu toe heb geleerd, is dat als je bewust omgaat met voeding, dit juist een positief effect kan hebben op de huid. Er zijn ook gezonde suikers (fruitsuikers) en gezonde vetten (zoals in avocado en noten) die boordevol vitaminen zitten die ervoor zorgen dat ontstekingen worden geremd. Zoals Hippocrates zei; "Let food be thy medicine and medicine be thy food." Er zijn genoeg voedingsmiddelen met goede vetten die je weer op een gezond gewicht kunnen brengen. Een site die mij heel erg heeft geholpen is www.foodmatters.tv Hier staan bijvoorbeeld ook artikelen over welke voedingsmiddelen je kunt eten als je ondergewicht hebt en toch gezond zijn. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. En ga voor jezelf na wat goed voelt en drink voldoende thee, zoals groene thee, gemberthee (ontstekingsremmend) en witte thee. Nog een boek die hier dieper op ingaat is de Voedselzandloper. Ga op internet opzoek naar lekkere en gezonde recepten, want die zijn er genoeg. Geniet van eten en laat voeding het werk doen! Verder qua gezichtsverzorging is het voor iedereen heel persoonlijk. Er zijn wel een paar stoffen die je het beste niet in je gezichtsproducten kan hebben, want die werken heel agressief op de huid. Voor deze info kan je terecht op de website van de huidexpert Jetske Ultee; jetskeultee.nl. Ik hoop je hiermee een stapje verder geholpen te hebben. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100