Waarom heet kokosolie geen kokosboter?

Ik vroeg mij af waarom kokosolie (wat tegenwoordig heel populair is om er mee te bakken) de naam 'olie' krijgt terwijl het niet vloeibaar is in kamertemperatuur???

Het zou toch 'kokosboter' of iets dergelijks moeten noemen?

Of ben ik fout?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Officieel noem je het kokosvet. Het kan gebruikt worden bij het bereiden en frituren van gerechten. Het is te smeren zoals boter. En het is een veel voorkomend ingrediënt van koffiecreamers. Vaak kom je de term kokosolie tegen. Oliën zijn vloeibaar bij kamertemperatuur in het land van herkomst. Maar in ons klimaat heeft de olie meestal een vaste vorm. Vandaar de verwarring.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100