Wat is de naam van een bepaalde opleiding? (zie uitleg)

Ik zit in 4 HAVO en ben een beetje aan het oriënteren naar een opleiding/richtingen enz. Ik heb een Natuur en Gezondheid pakket (samen met aardrijkskunde en economie), waarmee ik dus bijna elke kant op kan.

Ik ben nu opzoek naar een opleiding waarmee je een soort personal coach kan worden (denk hierbij aan: mensen met obesitas helpen met hun dieet opstellen en met sporten, motiveren enz.)

Ik had Voeding & Diëtetiek gevonden, maar hier zit het 'sporten' niet bij..

Nu vroeg ik me af wat voor opleiding het beste past bij dit 'beroep'

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zat te denken aan de volgende: Sport- en beweginseducatie (SBE) Een SBE'er is een beweegprofessional die tijdens zijn opleiding kennis en vaardigheden heeft opgedaan in uitvoering, management en (leefstijl)coaching. Je ontwerpt beweegprogramma's op maat, afgestemd op specifieke groepen mensen in zorg en welzijn, toerisme en recreatie, maar ook voor zakelijke dienstverlening. Of de HBO opleiding Sport & Bewegen. De opleiding Sport en Bewegen leidt je op voor een functie als sport- en bewegingsdeskundige/professional lifestyle en gezondheid. Je ondersteunt en adviseert individuen en groepen bij een gezonde leefwijze. Je helpt mensen op een goede manier te bewegen. Je bent verantwoordelijk voor projecten gericht op een actieve leefstijl. Als je voeding ook erg interessant vind zou je kunnen overwegen om voor de minor tijdens deze HBO opleiding Voeding & Diëtetiek te kiezen. Of om na de HBO opleiding nog een master in deze richting te volgen of verder te studeren. Als je meer geïnteresseerd bent in de voeding dan in het sport gedeelte zou je het ook andersom kunnen doen. Dus de opleiding Voeding en Diëtetiek als basis nemen met een minor in de sport richting. Er zijn eigenlijk genoeg mogelijkheden en tegenwoordig heb je in veel HBO studies een vrije keuze gedeelte waarin jij jouw interesses kan gaan volgen en je gaan specialiseren in de richting die jij wilt.

Gewichtsconsulent zou een optie kunnen zijn. Maar een diëtist is beter opgeleid, en breder. Je kunt ook een meer algemene opleiding doen (maatschappelijk werk, counseling, psychologie) en je daarna specifiek richten op een bepaalde categorie cliënten. Of je doet zowel een sportopleiding als diëtetiek, zodat je die kennis kunt combineren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100