Is zelf geklopte slagroom gezond?

Slagroom uit een klein pakje bestaat uit het vette gedeelte van melk, met een vet percentage van 30%. Dit is naar mijn weten natuurlijk vet, tenzij het room in fabrieken wordt gemaakt.
Is het inderdaad natuurlijk vet en gezond om dit natuurlijk vet te eten?

Het beetje suiker erbij bij het kloppen maakt het natuurlijk weer en iets ongezonder verhaal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klopt dat het natuurlijk vet is, maar dat geldt voor de meeste eetbare vetten. Melkvet (wat in slagroom zit) bestaat voor 60% uit verzadigde vetten. En verzadigde vetten zijn slecht voor hart en bloedvaten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Room

Slagroom, zelf geklopt of niet... is niet zo gezond. Verzadigde vetten komen van nature vooral voor in dierlijk vetweefsel of melk (en in bepaalde soorten plantaardige olie). En verzadigde vetten staan er om bekend dat ze het cholesterol gehalte in je lichaam verhogen. Het goede cholesterol maar ook het "slechte" cholesterol. Dus zaken als roomboter, spek, slagroom etc... kun je beter wat minder eten. Ik zou niet direct beweren dat het per definitie ONgezond is als je kleine hoeveelheden eet. Maar er zijn veel verschillende voedingsdeskundigen met nog meer verschillende meningen daarover.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100