Welke vorm van suikers zit er in witte rijst ten opzichte van suiker en druivensuiker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op grond van hun chemische structuur kunnen we suikers (koolhydraten) onderverdelen in 3 groepen; Van eenvoudige kleine moleculen tot zeer grote complexe verbindingen. 1. Enkelvoudige koolhydraten. Dit zijn de kleinst mogelijke koolhydraatmoleculen, zij vormen de bouwstenen voor alle overige koolhydraten. Druivensuiker (glucose) is een bekend voorbeeld van enkelvoudige koolhydraten. 2. Tweevoudige koolhydraten. Zij zijn opgebouwd uit twee met elkaar verbonden enkelvoudige koolhydraten. Gewone suiker is een voorbeeld van tweevoudige koolhydraten. 3. Meervoudige koolhydraten. Deze bestaan uit een groot aantal (meer dan 20) enkelvoudige koolhydraten. Ze zijn niet oplosbaar in water en hebben geen zoete smaak. Witte rijst is een voorbeeld van meervoudige koolhydraten. In de Glykemische Index (GI), waar wordt aangegeven hoe snel koolhydraten worden omgezet in bloedsuiker, staat bij druivensuiker 100% en bij gewone suiker en witte rijst ligt dit tussen de 70-79%

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100