Kan men wijnstok- en druivenbladeren rauw eten?

Ik lees net dat deze een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren zouden bevatten;

Ik vroeg mij af of men deze bladeren gewoon rauw kunnen opeten?

Weet iemand dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Druivenbladeren worden in Griekse en Turkse gerechten vaak gebruikt. Dat heten dolmades of dolmadakia. Of ze rauw te eten zijn weet ik niet, maar gewoonlijk kunnen ze zowel warm als koud worden gegeten door ze enkele minuten in heel heet water, niet kokend, te leggen. Ze zijn dan minder stug. Je moet wel het steeltje eraf halen. Of ze veel omega 3 vetzuren bevatten betwijfel ik. Wel is me bekend dat ze rijk zijn aan allerlei mineralen en vitamines. Je kan ze door de sla doen, door de roerbak, en natuurlijk vullen, en dan zijn het dolmades.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100