Hoe betrouwbaar zijn allergietesten?

Een vriend van mij heeft bij een erkend orthomoleculaire arts uitgebreid laten onderzoeken of zijn lichaam negatief reageert op bepaalde voeding. Hij moest naast bloed ook ontlasting opsturen en het onderzoek kost alles bij elkaar honderden euro's.

Uit de uitslag blijkt hij o.a. een gluten en lactose intolerantie te hebben. Ook zou hij negatief reageren op komkommer, rode bieten, pinda's, zonnebloemolie en eieren. De lijst ging nog even door.

Hoe betrouwbaar zijn deze testen? Ik vind het nogal wat om je leven hier volledig op aan te passen. Naar zeggen moet hij deze voedingsmiddelen minimaal een jaar mijden zodat deze allergieën geleidelijk aan kunnen verdwijnen. Maar verstandig was om gluten en lactose sowieso blijvend te mijden. Van de arts heeft hij iets meegekregen om de darmen te helpen herstellen van de voortdurende belasting waar de bovenstaande voeding schijnbaar voor heeft gezorgd.

Weet jij het antwoord?

/2500

De vraag is niet of de test betrouwbaar is, maar of de arts betrouwbaar is. Hij mag dan wel "erkend" zijn, maar orthomoleculaire geneeskunde valt onder de alternatieve geneeswijzen. Dat betekent dus dat de werking ervan niet is aangetoond. Als die vriend echt wil weten waar hij allergisch of intolerant voor is, dan moet hij naar een echte arts.

Bronnen:
http://www.kwakzalverij.nl/970/Encyclopedi...

als ik zo eens google komen ze niet echt betrouwbaar over. Moet hij ipv alles wat hij moet laten staan ook nog dure vervangers slikken, alleen bij die arts verkrijgbaar?

Bronnen:
http://www.artsennet.nl/opinie/artsen-blog...

Deze manier klinkt niet bepaald betrouwbaar. Allergietesten die worden afgenomen door erkende allergologen zijn over het algemeen zeer betrouwbaar Ik zou zelf naar een erkend allergoloog toe gaan om te testen. Dit werd bij mij in ieder geval volledig vergoed (maar goed ook, want die medicijnen zijn prijzig) en de allergoloog, waar ik onder behandeling was, was vrij bekend bij de ziekenhuizen waar ik de behandeling heb laten uitvoeren. Misschien iets voor jouw vriend. Ik ben bij deze allergoloog geweest en zoals je ziet zijn de reacties lovend: http://www.zorgkaartnederland.nl/zorgverlener/allergoloog-widjaja-p-amsterdam-12115 Het is een hele aparte man, beetje sloom, heel erg droge humor en hij verstaat zijn vak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100