Kan vis na ontdooiing nog gevacumeerd bewaard worden?

Wij hebben meerdere hele grieten in de vriezer liggen die nog gevacumeerd moeten worden. Kunnen die na ontdooiing rauw in porties gevacumeerd bewaard worden en voor hoe lang? Of is het beter ze meteen, bijv. Sous-vide, te bereiden en hoe lang kunnen ze dan nog bewaard worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ontdooide vis opnieuw invriezen is nooit een goed idee, vanwege de bacteriën die door het ontdooien geactiveerd werden en weer begonnen zijn met vermeerderen. Je kunt het best de bevroren vis vacumeren om de houdbaarheid te verlengen. Prik in de diepvriesverpakking enkele gaten en doe de vis met verpakking en al in de vacuumzak. Door de gaten in de oorspronkelijke verpakking zal de lucht afgepompt worden en zal de vis hierdoor langer goed blijven.

Bronnen:
https://www.marmelot.com/product-informati...

vis/vlees uit vriezer kun je na bereiden op fornuis/ in oven weer invriezen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100