Is het gezond om elke dag rozijnen of gedroogde abrikozen te eten?

Ik vind gedroogd fruit heel lekker, dus ik eet nu bijna elke dag wel rozijnen of gedroogde abrikozen (ongezwaveld). En ik eet verder helemaal geen tussendoortjes met suiker.
Maar is het dan gezonder maar een paar dagen per week rozijnen en gedroogde abrikozen te eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dagelijks zo n 30 gram zuidvruchten zo als rozijnen en abrikozen is erg gezond. Abrikozen zijn ook bloeddruk verlagend dus zeker een aanrader.

Als je het volume van gedroogd fruit en ongedroogd fruit (druiven - rozijnen, gedroogde abrikozen - ongedroogde abrikozen)) vergelijkt, dan is gedroogd fruit behoorlijk wat hoger in suiker en calorieen, veel hoger dan ongedroogd fruit. Met dat in gedachten kun je je waarschijnlijk wel voorstellen dan gedroogd fruit op zichzelf wel gezond is (veel gezonder dan snoep e.d.). Maar als je portie gewijs dezelfde hoeveelheid gedroogd fruit zou eten tegenover hetzelfde fruit ongedroogd, dan krijg je veel en veel meer suiker en calorieen naar binnen dan je misschien in de gaten hebt. Als je er goed op let dat je niet meer gedroogd fruit eet dan wat je zou eten als het ongedroogd is, dan is het niet ongezond. Houd de hoeveelheid die je eet goed in de gaten. Anders doe je jezelf geen goed, hoe 'gezond' een voedsel ook is, als het *te veel* wordt, is het niet meer zo gezond...

Bronnen:
http://www.leerwiki.nl/Is_gedroogd_fruit_g...

Of je te veel krijgt zal je gauw genoeg aan je stoelgang merken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100