In hoeverre klopt het dat je door een eiwittenrijke dieet makkelijker afvalt en spieren kweekt?

Ik hoor en lees regelmatig dat je door een eiwittenrijke dieet met zo weinig mogelijk vet en koolhydraten makkelijker afvalt en spieren kweekt, maar in hoe verre klopt dat nu eigenlijk?

Kan iemand mij dit eens uitgebreid (eventueel met wetenschappelijke artikelen) uitleggen?

Dank bij voorbaat

Weet jij het antwoord?

/2500

Veel eiwitten zijn enzymen, die zorgen voor een goede stofwisseling (van voedingsstoffen naar bouwstoffen of energie) en andere functies van eiwitten zijn bestemd voor de communicatie tussen cellen, hun structuur, hun regelsystemen etc. (eiwitten hebben meestal geen functie van zichzelf, maar maken deel uit van eiwitcomplexen). Ze zijn niet bestemd voor energie opslag in de vorm van vet, maar zorgen wel bijvoorbeeld voor de bouw van spiermassa (vanwege de stofwisseling). Echter bij het puur richten op het kweken van spieren, komen ook veel koolhydraten kijken (die de nodige energie leveren). Om deze redenen zal een eiwitrijk dieet de effecten geven zoals beschreven in de vraag. Of alle reclame die ervoor gemaakt wordt klopt, mag u zelf beoordelen. Het is natuurlijk nooit het geval dat de eiwitten alles oplossen ;) Ik hoop dat dit alles een beetje verheldert!

Bronnen:
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Proteïne#se...

Wat je ook doet, niet laag in vet gaan zitten. Zowel voor spierkweek als om af te vallen moet je vet eten. Mijn ideale dieet is: laag koolhydraten, normaal eiwit en veel vet. Wat voor jouw ideaal is moet je zelf uitzoeken 20 % KH, 30% eiwit en 50% vet of 33%, 33%, 33% of ? Dit zijn percentage van je totale energie innamen, qua calorieën neem je precies hetzelfde. Toegevoegd na 2 minuten: link 2, bodybuilders aan het woord, ff naar beneden scrollen voor de tekst in het NL. 30%KH, 40%eiwit, 30% vet. Toegevoegd na 9 minuten: Goeie vetten zijn dierlijke vetten. Daarnaast hebben veel plantaardige vetten ongewenste effecten. Soja en lijnzaad hebben bijvoorbeeld een oestrogene (vrouwelijk hormoon) werking.

Bronnen:
http://forum.body-fitness.nl/Verlaagd-test...
http://jessevandervelde.com/waarom-moet-ik...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100