Zijn zuivelproducten slecht voor een stagnerende lever?

Weet jij het antwoord?

/2500

Te veel of verkeerd eten Door te veel en verkeerd eten raakt de lever overbelast en wordt hij geblokkeerd in zijn werk. Te veel aanvoer en te weinig verwerkingscapaciteit zorgen voor het ophopen van onverwerkte voedselresten, emoties en gifstoffen. Waarom te veel eten belastend is mag duidelijk zijn. Maar vooral verkeerd eten is een grote boosdoener: te veel van de verkeerde producten of gewoon te veel door elkaar heen. Van bijvoorbeeld een maaltijd met erwtensoep en een punt appeltaart met bier toe raakt de lever aardig van streek. Met name de volgende producten zijn een zware belasting voor de lever: - vetrijke producten (worst, koek, gebak, chips) - zuivelproducten (melk, yoghurt, kaas) - gefrituurde of hard gebakken producten (patat, gebraden vlees, tosti). - te veel zure producten, zoals veel azijn, augurken, zure haring en sinaasappelsap. De smaak zuur heeft een samentrekkende werking en kan daarom een leverstagnatie verergeren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100