Als je helemaal niks eet val je dan af?

Klinkt misschien als een rare vraag, maar ik snap gewoon niet hoe het kan dat als je niks eet maar ook niet beweegt dan toch afvalt. Of blijf je dan op hetzelfde gewicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je lichaam dan zijn reserves op gaat maken,maar niet eten is nooit goed voor je. Als je geen benzine in een auto doet kapt ie er ook mee :)

Als je niets doet verbruik je ook energie, je hart moet pompen en je hersenen moeten werken en ook je nieren werken etc. Dit noemen ze het basaal metabolisme, hoeveel dat is kun je hier berekenen: http://www.goedgezond.be/2006/11/09/hoeveel-energie-verbruiken-we/ Een gemiddelde vrouw verbruikt zo al bijna 1400 kcal per dag.

Je valt af, ook als je niets eet en alleen zuiver water drinkt. Er is energie nodig om je lichaam te onderhouden. Je lichaam moet zichzelf op temperatuur houden en dus een beetje stoken, het bloed moet stromen dus je hartspier moet werken, dode cellen moeten worden opgeruimd en worden vervangen door nieuwe cellen, witte bloedcellen moeten door het lichaam kruipen op zoek naar indringers, enzovoort. Die energie wordt verkregen door voedingsstoffen te verbranden. Verbranden is een chemische reactie van brandstof met zuurstof. De brandstof is (even heel simplistisch gezien) een koolwaterstof. Als het lichaam zo'n koolwaterstof verbrandt met zuurstof, ontstaan kooldioxide en water. Het kooldioxide adem je uit. Het water zweet je uit of adem je uit. Dat water hoeven we echter niet mee te tellen, want die waterproductie betekent hooguit dat je wat minder water hoeft te drinken om je vochtgehalte op peil te houden. Wat er dus gebeurt is: 1.  In het lichaam zitten koolwaterstoffen. 2.  Je ademt zuurstof in. 3.  De koolwaterstoffen worden met die zuurstof verbrand. 4.  Zo ontstaan kooldioxide en water. 5.  Het kooldioxide adem je uit. Het water tellen we niet mee (zie hierboven). Conclusies: a)  Je watergehalte blijft gelijk; daar zorg je voor door te drinken. b)  Je hoeveelheid koolwaterstoffen daalt. Dat laatste zorgt ervoor dat je gewicht afneemt.  

je lichaam is een soort fabriekje, dat energie nodig heeft om te blijven bestaan. Een groot deel van die energie is al nodig om alles op 37 graden te houden, je hart klopt verder en nog wat andere zaken kosten energie. Dus ook al beweeg je niet, dan toch zal je afvallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100