Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom laat iemand met een Gastric Bypass meer winden dan mensen zonder een Gastric Bypass?

Ik heb zelf een Gastric Bypass via de Nederlandse Obesitas Kliniek, En in onze groep word dikwijls dezelfde vraag gesteld, waarom mensen met een Gastric Bypass meer last hebben van winderigheid dan mensen zonder een Gastric Bypass. Wat gebeurt er in je lichaam zodat het daardoor meer gas gaat produceren, en wat kan je er tegen doen?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
14.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

1 je mist een deel van je ingewanden, en door die operatie wordt voedsel doorgeduwd zonder het goed te verteren. Daardoor komt het in het deel van de ingewanden waar het zich een beetje gaat 'ontbinden' en dat zorgt voor de winderigheid.

2 sommige voedingsmiddelen zorgen voor meer winderigheid dan andere (koolzuurhoudende frisdrank en melk) je kunt omdat er een groot deel van de maag mist wel bepaalde enzymen slikken die de winderigheid kunnen verminderen. Ook zijn er bepaalde medicijnen voor.

3 Lichaamsbeweging na het eten is ook een goede manier om de winderigheid te verminderen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding