Over welke voedingsstof doet je maag een aantal uren om het te verteren?

Ik slik melatonine om te slapen (via ziekenhuis, na grondige onderzoeken) . Alleen zijn de tabletjes met verlengde afgifte nog niet vrij te verkrijgen en die op recept zijn voor mij veel te duur. Ik neem nu 1 uur voor ik naar bed ga een halve en als ik naar bed ga weer een halve, zo verleng ik de afgifte al een beetje. Alleen dit werkt maar tot 3 uur snachts en dan is het uitgewerkt en word ik weer wakker. Het is dan te laat om dan nog een halve te gaan nemen, want ik moet wel om 7 uur op.

Ik vraag me af of ik nog eens een half tabletje in een bepaald voedingsmiddel kan verstoppen (Karameliseren met een dik laagje suiker bijv.? of in een balletje met hard dierlijk vet?) en die dus ook innemen vóór ik ga slapen, zodat dit laatste tabletje pas na een aantal uren wordt verteerd en gaat werken, zodat ik gewoon de hele nacht door kan komen.

Wie weet waar ik dat halve tabletje in zou kunnen verstoppen, zodat mijn maag daar lang werk over heeft om die op te gaan nemen???

Toegevoegd na 3 minuten:
p.s. de tabletjes van 0.1 mg zijn wel vrij in verlengde afgifte te krijgen, maar die zijn véél te laag in dosering.

Weet jij het antwoord?

/2500

Melatonine werkt om in te slapen, niet om door te slapen. Als daar middelen voor zijn, maar je krijgt ze niet voorgeschreven, vraag dan nog eens duidelijk na bij je arts waarom niet. Maar om een rechtstreeks antwoord op je vraag te geven : vezelrijke voeding doet er het langst over te verteren, en 's nachts gaat het verteringsproces sowieso langzamer dan overdag, dus zwaar tafelen voor je naar bed gaat is eigenlijk geen heel goed idee. Overleg eventueel met je huisarts waarom je de langzame tabletten niet kunt krijgen ; als je er echt een goede reden voor hebt, moet dat toch mogelijk zijn. Ik zou overigens niet zelf gaan experimenteren met medicijnen zoals je voorstelt in je vraag. Je kunt dat proberen in overleg met de huisarts, maar nooit op eigen houtje. Speciale laagjes om medicijnen later te laten werken luisteren vrij nauw, en daar is je eigen keukentje eigenlijk niet voor uitgerust. Tenslotte zal je huisarts je ook verteld hebben dat 's nachts een aantal keren wakker worden een heel normaal gebeuren is, dat er bij hoort. Gewoon lekker blijven liggen en je valt vanzelf weer in slaap - tenzij je je daar natuurljk zorgen om gaat maken. Slaapproblemen zijn zelden of nooit een kwestie van een pilletje ; kennis en leefstijl zijn minstens so belangrijk, zoniet belangrijker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100