Hoe kan het komen dat ik zoveel honger heb?

Als ik s'morgens ga ontbijten eet ik soms wel meer dan 13 boterhammen zonder het gevoel dat ik veel gegeten heb. Ik heb dit bij elk beleg; jam, nutella, hagelslag, kaas etc. Ik gebruik dexamfetamine dat ervoor zorgt dat ik tijdelijk geen honger heb. Als ik op school zit en de medicijnen zijn uitgewerkt (rond 12 uur) krijg ik enorm veel honger en krijg ik steken en kramp in mijn maag. Deze kramp krijg ik alleen als ik erg veel honger heb en het gaat pas weg als ik flink wat heb gegeten dus ik gooi snel 6 boterhammen die ik heb meegenomen achterover waarna ik nogsteeds enorm veel honger heb en vaak ongecontroleerd erg veel eten ga kopen bij de kantine. Als ik thuis kom van school heb ik meestal ook deze steken in mijn maag en veel honger dus meestal eet ik een wafel, een stuk of 4 boterhammen, wat kwark/yughurt en een blikje energy. Dan gaan we avondeten. Na het avondeten heb ik bijna altijd nog steeds honger. Als ik zo veel heb gegeten dat ik toch vol zit heb ik meestal na 5 minuten weer honger. Dus ik eet dan nog wel eens wat.
S'avonds ga ik meestal zo'n 3.5 uur sporten (bmxen) en als ik thuiskom heb ik (jaja nu gaat het komen) weer erg veel honger. Meestal eet ik dan nog een schaal yughurt/kwark of wat boterhammen.
Hoe kan dit komen? Mijn conditie is perfect, ik drink genoeg (water) en ik ben helemaal niet dik maar erg gespierd (zeggen andere mensen ook). Wat kan dit zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou dit klinkt niet goed , altijd honger hebben wil zeggen dat je bepaalde voedingsstoffen tekort en die vul jij niet aan met brood . Je zult zelf uit moeten zoeken wat een meer voldaan gevoel geeft , ik zou veel groenten en fruit eten dat geeft een voller gevoel en op vaste tijden . Dus niet in een keer heel veel maar verspreiden zodat je maag daar aan went. Succes !

Dexamfetamine is medicatie voor ADHD. Ik neem aan dat het daarvoor ook is? In je puberteit is het normaal dat je een groeispurt doormaakt wat gepaard kan gaan met meer dan normaal eten. Maar wat jij eet klinkt extreem. Enig advies kan is; ga naar de huisarts. Wellicht werkt je schildklier niet goed, of is er wat anders. Of kan je alle aandoeningen uitsluiten zodat je weet dat het echt gewoon de normale puberteit eetbuien zijn.

Schijt je ook abonormaal veel? Zoniet dan moet je groeien als kool met zulke hoeveelheden eten. Zowel dan heb je denk ik een extreem snelle spijsvertering, dat is opzich niet heel erg maar wel vervelend (en duur) als je de helft van de dag bezig bent met eten naar binnen werken. Het is wel iets waar je op latere leeftijd waarschijnlijk overheen groeit (de welbekende 'wacht maar tot je de 30 voorbij bent' uitspraak) Als het echt vervelend wordt toch de dokter maar eens raadplegen, er bestaan spijsvertering remmers. Tot die tijd zoveel mogelijk vezels eten, bruinbrood, fruit, bonen enz. Toegevoegd na 1 minuut: Een hoop mensen zouden overigens graag met je ruilen :)

je bent in je "groei" dus het kan zijn dat je lichaam nu enorm veel energie nodig heeft. ik denk dus dat dit van zelf overgaat. je bent ook helemaal niet dik dus blijkbaar verwerk je alle voedsel dat je inneemt. Wat je wel kan doen, is producten eten die een groot verzadigingsgevoel geven zoals kaas, volle granen, noten etc. Zorg er ook voor dat wat je eet gezond is, dus vermijd suikers (zoals in hagelslag, wafels, jam, energy...). Ik weet het : het is lekker en makkelijk of trendy maar er is niks gezonds aan en zeker geen hongerstiller op langere termijn. Hieronder staan er enkele leuke links over honger. het is wel vanuit een ander oogpunt, maar toch interessant om het fenomeen te doorgronden en een eerste-hulp voor een extreem hongergevoel. http://mindfuleten.wordpress.com/2010/05/08/ken-je-honger http://www.gezonderafvallen.nl/page/880/honger-dieet-eten.html Aan de andere kant is het misschien toch goed om voor alle zekerheid naar de huisarts te gaan en te kijken of je geen stoornis hebt in je verzadigingsgevoel of dergelijke.

Ben je wel eens gecontroleerd op lintworm, want dit is echt heeeel veel eten.

Je komt er niet van aan? Dat moet je zeker gaan melden bij je huisarts. Mensen in de puberleeftijd kunnen ongeloofelijk veel eten, maar dit is echt abnormaal. Heb je het allang of is het iets van de laatste tijd? Het kan met een verstoorde stofwisseling te maken hebben. Heb je verder nog andere klachten, bv. versnelde hartslag etc. want dat zou kunnen wijzen op een te snel werkende schildklier wat heel veel kan verklaren. Ik raad je echt aan om een en ander te laten onderzoeken, want wat jij beschrijft is echt niet normaal.

Wat gebeurt er als je NIET eet ? Zo veel honger ken ik namelijk vooral als symptoom van suikerziekte (diabetes type 1, niet 2) en vooral bij jonge, vaak juist magere mannen. Het alternatief is dat je veel te veel sport, en 'medicijnen' daarvoor gebruikt. Dan ben je gewoon in een razend tempo je lichaam aan het slopen, en kan dat het niet of nauwelijks bijbenen. Voor het opbouwen van spieren heb je veel eiwitten nodig, die minder verzadigen dan vetten en koolhydraten, maar wel een erg grote aanslag op je nieren vormen. Ook voor je suikerbalans is het niet verstandig. Slik je die dexamfetamine op doktersadvies ? En voor welke klacht precies ? Verminderde eetlust is namelijk alleen maar een BIJwerking van dit niet ongevaarlijke medicijn. Ook kramp in de maag kan een bijwerking zijn dan de dexamfetamine, die jij vervolgens aanziet voor honger. Dan ga je voornamelijk snelle koolhydraten eten, zodat je binnen een uur of twee weer giert van de trek. Het meeste beleg dat je opnoemt is trouwens voornamelijk suiker ; probeer 's morgens meer fruit en groente te eten, en natuurlijk volkorenbrood of ontbijtgranen (geen gesuikerde); witte boterhammen vullen niet en zijn de pest voor je suikerspiegel ; binnen twee uur verrek je dan weer van de honger. Ook het tempo waarin je eet is van belang. Al met al lijkt het me niet onverstandig eens met de huisarts om de tafel te gaan zitten om te bekijken wat je allemaal eet, slikt en doet op een dag, en hoe dat op elkaar inwerkt. Want helemaal gezond lijkt het me op het eerste gezicht niet.

klinkt me als een metabolismestoornis (Stofwisselingsziekte) je eet wel veel maar je lichaam neemt niet genoeg op. Daardoor krijg je te weinig voedingsstoffen binnen en voel je je weer slecht.. krampen, honger... Ben je hiermee al eens langs een dokter geweest? bloed laten controleren? En misschien eens iets anders proberen te eten als brood? Brood is zeker niet slecht maar verteerd vrij snel door de aanwezige koolhydraten. Hier nog eens de uitleg in wat meer 'medische' termen: Voor vertering van voedsel zijn in het maagdarmkanaal enzymen aanwezig. Deze enzymen worden bijvoorbeeld aangemaakt door speekselklieren of de alvleesklier. Wanneer een van deze enzymen ontbreekt, dan ontstaat een verteringsstoornis en worden de voedingsstoffen niet goed afgebroken in het maagdarmkanaal en verlaten ze het lichaam met de ontlasting. De stofwisseling vindt plaats in de cel en maakt gebruik van enzymen die door de cel zelf worden gemaakt. Wanneer een enzym niet gemaakt kan worden door de cel ontstaat een stofwisselingsstoornis. De stoffen zijn dan wel opgenomen in de cel, maar kunnen niet verder verwerkt worden, omdat het enzym dat een rol speelt bij de omzetting ontbreekt. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100