wat kan ik het beste bij de rijst eten? ik ben nog wat ziekjes

Ik ben al een aantal dagen ziek maar het gaat nu weer wat beter dus wil ik vanavond weer wat normaal gaan eten. Nu heb ik bij andere vragen gelezen dat rijst erg goed is maar deze wil ik niet droog eten. Nasi e.d. vind ik te gekruid.
De afgelopen dagen heb ik wat beschuitjes, bouilion en tomatensoep gegeten.
Ik heb erg veel last van mijn maag er darmen

Toegevoegd na 8 minuten:
Helemaal vergeten om erbij te zetten: ik ben vegatarier

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou zelf een ragout kunnen maken, met bouillon, paddestoelen (als je dat lust, ik niet) en licht verteerbare groente.

Kipfilet blokjes door de rijst is lekker en lichtverteerbaar.

Licht verteerbaar en zo klaar: kippensoep. Rijst koken, kippensoep verwarmen en bij elkaar mikken. Eet smakelijk en gute Besserung.

Je kunt de rijst koken in bouillon, dan heeft dat al wat meer smaak. Cherrytomaatjes door de rijst en kipfilet erdoor is ook lekker.

Een maaltijd na keuze. Als je, je weer beter voelt is het niet nodig om aangepast voedsel te nemen. Sla daar natuurlijk niet in door met bv junkfood maar een voor jou gewone maaltijd is prima. Drink daarbij voldoende.

Een zoete variant is rijst met (bos)bessensap. Overigens kun je appelmoes waarschijnlijk ook verdragen, met kaneel, als je ervan houdt. Kaneel 'stopt', .

Rijst met groentensoep. Of je maakt rijstepap met groenten. http://kokkieblanda.nl/indonesian/nasi-mie-mihoen/1236-bubur-manado-tinutuan-rijstepap-met-groenten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100