Mag ik verschillende vitaminesupplementen innemen?

Is het verstandig om meerdere vitaminesupplementen te slikken of haalt dat niets uit? Ik neem nu elke ochtend 1 Supradyn bruistablet en 2 Tonixx Plus pillen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het wateroplosbare vitaminen zijn plas je het teveel uit, maar je kunt beter voldoende fruit en groente eten dit is ook veel beter voor je hele darmflora ipv al dat kunstmatige

Probeer zoveel mogelijk je vitamines en mineralen uit volwaardige voeding te halen, dan neemt je lichaam ze veel beter op. Dan kun je als aanvulling een supplement gebruiken. Maar ik zou niet teveel gebruiken, sommige vitamines kun je een overdosis van krijgen. Toegevoegd na 1 minuut: Ik neem zelf allen vitamine B12, omdat ik zwak en dun haar heb, en glucosamine voor mijn gewrichten. Verder eet ik gewoon veel groente en fruit.

Het mag natuurlijk wel, maar het is niet verstandig. Als je gevarieerd en voldoende (met name groente en fruit) eet, heb je supplementen eigenlijk niet nodig. Mocht je het wel willen, kies dan voor supplementen waarbij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) minder is dan 100% is. Dit is dan werkelijk ter ondersteuning. Te veel binnenkrijgen kan namelijk ook kwaad. Het is wel zo dat sommige vitaminen oplosbaar zijn in water en dus uitgeplast zijn, maar dit betekent niet dat een overdosis (want dat wordt het dan) geen kwaad kan. Je neemt nu als ik het goed heb gezien, 2 supplementen voor extra energie. Dit zijn beiden supplementen met ADH van meer dan 100%. Je krijgt dus teveel binnen.

Bronnen:
http://www.deondernemer.nl/wetenschap/6905...
http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/eten...

Je kunt beter één goed merk gebruiken dan twee door elkaar. Ik heb even gekeken naar Supradyn label en de inhoud van een bruistablet. De hoeveelheden zijn echt een lachertje. Zo zit er wel 2 mg Q 10. Nou dat doet misschien net wat bij een goudvis maar een mens gaat daar echt niks van merken zo weinig zit erin. Geldt ook voor de rest overigens. Op de ADH moet je niet blind staren, dat zijn hele veilige marges die ver onder iemands persoonlijke behoefte zitten. Ik heb ook gekeken naar Tonixx plus, 60 tabletten voor 43 euro? Dat is echt een belachelijk hoog bedrag voor het geen wat erin zit. Je kunt beter merken kopen als Solgar, Carlson, Nowfoods en Jarrows Ik koop ze bij iherb.com Als je de prijzen daar ziet dan weet je genoeg. Kwaliteit is daar top. Amerika is veel goedkoper dan hier in Nederland TIP: Neem je vitamine capsules altijd bij de hoofdmaaltijd. i.v..m vetoplosbare vitamines A D E en K deze worden niet opgenomen als er geen vet bij je maaltijd zit. Hoofdmaaltijd heeft dat bijna altijd vandaar. Capsules zijn beter dan tabletten Succes

Bronnen:
http://www.iherb.com/default.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100