Bestaat er ook "Rice Krispies" (Gepofte en gegrilde rijstkorrels) zonder gerst en gerstmoutaroma?

Beste mensen, omdat ik overgevoelig ben voor gluten kan ik niet zo maar alles eten...

's Ochtends at ik bijna altijd havermout en/of brinta, maar ik ben ermee moeten stoppen omdat ik glutenallergie heb.

Daarna heb ik van alles geprobeerd zoals Quinoa vlokken, Amaranth, Boekweit enzovoort, maar eerlijk gezegd reageer ik daar ook slecht op. Het enige product waar ik tot nu toe niet zo slecht op reageer is zilvervliesrijst, ook de gewone rijst... Zelfs de gewone Cornflakes verdraag ik niet die met Maïs wordt gemaakt!

Ik heb een product ontdekt, namelijk "Rice Krispies" van Kellogs, ik lees hier en daar dat dit product net geen 100% glutenvrije product is omdat er gerst (gerstmoutaroma) aanwezig is.

Ik heb lang zitten zoeken, nu nog steeds op zoek, naar een alternatief voor havermout, brinta en de gewone cornflakes op basis van maïs.

Mijn vragen zijn:

1) Heeft iemand enig idee hoeveel gerst/gerstmoutaroma er aanwezig is in die Rice Krispies van Kellogs?

2) Indien niet zo veel, kan het dan kwaad voor mensen die gluten-allergie hebben als ze dit product toch eten?

3) Misschien kennen jullie nog andere alternatieve glutenvrije ontbijtgranen? (Dus niet op basis van tarwe, maïs, boekweit, quinoa en amaranth, maar wel op basis van rijst of iets anders)

Ik zal ontzettend dankbaar als jullie mijn vragen kunnen beantwoorden en mij verder kunnen helpen,

welgemeende groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Halm heeft rijstvlokken en gierstvlokken, die ook op een glutenvrije productielijn verpakt worden. "Iedere batch glutenvrije vlokken die we maken, wordt voordat ze verpakt worden getest op gluten. Op het moment dat we van het laboratorium horen dat de vlokken inderdaad glutenvrij zijn, worden ze verpakt op de glutenvrije lijn. De glutenvrije lijn staat op een aparte productielocatie waar geen producten binnenkomen die gluten bevatten. Je herkent deze vlokken aan de verpakking met de blauwe aar en balk." De Graanschuur in Amersfoort heeft glutenvrije vlokken van zoete rijst & rijst. Of het ook vrij van sporen is, weet ik niet.

Bronnen:
http://www.dehalm.nl/nl/assortiment/gluten...
http://www.dehalm.nl/nl/assortiment/gluten...
http://www.graanschuur.com/files/Afbeeldin...

Mais bevat geen gluten. Ga eens naar http://www.unidexholland.com/new/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=18&Itemid=36 Wel eens van Millies gehoord? Google daarnaar.

Bronnen:
Vakkenis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100