Na hoeveel tijd kun je de kcal van 1 bepaald voedingsmiddel verbranden? (zie uitleg)?

Stel, je hebt iets gegeten wat niet zo goed voor je is, en dit wil je verbranden, en dan bedoel ik dus ook echt dát ene. Vanaf hoeveel tijd na inname kan dit? Of verbrand het lichaam ook ''alvast'' wat je gaat eten (of net gegeten hebt) tijdens het sporten??

Weet jij het antwoord?

/2500

Je verbrandt niet selectief. Je verteert je eten, en overtollige calorieën worden opgeslagen, of die nu uit de boerenkool, de chocola of het bier komen, bijvoorbeeld. Je kunt dus niet een specifiek voedingsmiddel verbranden, beter kun je de komende tijd iets beter opletten wat je eet (als het weinig was een dagje, als het veel was misschien iets langer).

Voeding die je inneemt kàn meteen aangewend worden voor het verkrijgen van energie..dus verbrand worden, maar doorgaans wordt een deel van van de brandstof, de koolhydraten,vetten en eiwitten als voorraad in de lever opgeslagen. Deze energie reservevoorraad dient om altijd een hoeveelheid energie bij de hand te hebben, voor b.v. bij zwaar werk of een zware, lichamelijke, sport. Als je direct na het eten gaat sporten, gebruik je je brandstof deels ook meteen..maar nadat je alles gebruikt hebt..komen je voorraden uit je lever aan de beurt. Als er zich ook een maximale hoeveelheid aan energievoorraad in je lever bevindt..wordt de rest van de energie door de lever omgezet in vetten. Deze vetten bewaart het lichaam voor de 'super slechte tijden' Het antwoord op je vraag is dus: Je kunt de voeding: 1 Meteen verbranden, ofwel 2 Als directe voorraad in je lever opslaan, ofwel 3 Als vetten in het lichaam opslaan voor pure noodsituaties. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100