Hoe kan ik mijn honger stillen?

De laatste tijd heb ik ontzettend veel honger/trek terwijl ik best wel eet. Wel allemaal boterhammen en fruit/groente, dus volgens mij niet schadelijk, maar ik heb ook een onbedwingbare trek in snacks en ander voedsel vol calorieën.
Hoe kan ik mijn honger stillen zonder allemaal dure middeltjes te kopen en zonder me helemaal vol te proppen met snacks?
En kom je van brood ook aan?

Toegevoegd na 22 uur:
Voor extra informatie aangezien daarnaar gevraagd werd:
Ik ben 19, een vrouw, volgens voedingscentrum is mijn BMI precies goed, maar aangezien ik niet zeker weet of ik die op goeievraag.nl mag zetten ga ik dat niet doen.
Ik eet vooral volkoren boterhammen met kaas/worst, mandarijntjes, appels, komkommer etc.
Ik let niet perse op de calorieën van een product en ik wil ook niet perse afvallen, ik ben hartstikke tevreden met mijn figuur, maar ik heb geen zin om veel aan te komen. Vandaar :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eet als je tussendoor honger hebt. Je kunt altijd een paar noten of iets als kaas eten, alleen 's avonds niet (dan worden vetten opgenomen). En eet altijd bewust! Eet dus altijd aan tafel. Eet niet voor de tv, aan de computer of tijdens het autorijden, en lees niet tijdens het eten: - Eet 's ochtends een uitgebreid en voedzaam ontbijt (eieren, volkorenbrood, worst, maar ook fruit). - Eet 's avonds weinig, 's nachts helemaal niets. - Vermijd zoetigheden, want daar krijg je honger van. Vermijd ook zoetstoffen (worden in de varkensfokkerij gebruikt). - Drink veel water (vult de maag en vertraagt de spijsvertering). - Eet rood fruit en rode groente (liefst rauw, dat is beter voor de spijsvertering). - Minder voorbewerkt voedsel (bijvoorbeeld volkoren zuurdesembrood) is beter dan voorbewerkt voedsel (zoals witbrood).

Als antwoord op je eerste vraag; het helpt om veel water te drinken daar raakt je lichaam vol van en vergeet dan even het sein door te geven dat je honger hebt. Als je honger hebt kun je inderdaad best een boterham eten als dat nog niet genoeg vult kan je brood proberen wat zwaarder valt. Om toch te zorgen dat je niet te veel snoept is toch om het tr vermijden. En van brood kom je niet aan, behalve als je er ongezond beleg op dort. De reden dat je zo een honger hebt kan zijn dat je een groei speurt gast krijgen en/of dat je in de puberteit bent ik weet natuurlijk niet hoe oud je bent. Nog succes!

Misschien heeft je lichaam toch behoefte aan wat steviger maaltijden dus ook met aardappelen/pasta/vlees of vleesvervanger e.d. Wel heel goed dat je al veel groente en fruit eet trouwens ! Als ik alleen maar brood eet ga ik ook op zoek naar snoep. Als ik een stevige warme maaltijd opheb, heb ik daar geen last van. Succes

Is 'de laatste tijd' sinds het zo koud is? Dan zou dat een reden kunnen zijn, misschien moet je toch wat meer of voedzamer eten. 'Allemaal boterhammen en fruit/groente' zegt niet zoveel, als je een paar witte boterhammen eet en een bos wortels per dag, is dat niet voldoende, bijvoorbeeld. Als het 'zomaar' lijkt en je kunt er geen verklaring voor vinden en je eet tegen de klippen op en het is nog niet genoeg, dan zou ik eens bij de huisarts langsgaan, misschien werkt je schildklier bijvoorbeeld iets te hard. Houd in gedachten dat snacks de honger niet stillen - ja, heel even, maar niet lang genoeg, terwijl je wel veel binnenkrijgt dat niet zo goed voor je is (denk aan zout en als je verder goed eet ook veel teveel vet).

Van brood met dun light boter/halvarine erop word je niet zwaarder/dikker..tenzij je zo vreselijk veel eet dat het tot een overmaat aan suiker in je lichaam leidt. Als je altijd maar honger houdt..moet je vòòr de maaltijd een beetje water drinken...daarna goed en stevig, liefst vezelrijk alsmede met een weinig onverzadigde vetten, eten en vervolgens veel water drinken. Een beetje hartig mag je voeding in het begin wel zijn..maar dat moet je later weer wat gaan afbouwen. Je hongergevoel zou dan vervolgens aanzienlijk moeten gaan afnemen. Houd je echter tòch honger.. eet dàn dingen als komkommer en augurken..want in beide zitten weinig tot geen koolhydraten en dus leidt dit niet tot meer gewicht. Krijg je desondanks wéér honger..drink dàn heel veel thee..dat vult goed zonder dat je er een gram van aankomt. Groet, Ton

In de antwoorden die ik lees gaat niemand in op het blote feit dat je honger hebt. Het lichaam vraagt om voedsel. Dat zal een oorzaak hebben. Je geeft niet aan wat je BMI is. Zit het in de "ideale sector" aan de hoge of aan de lage kant. Zou het zo erg zijn als je, tijdelijk, wat in gewicht toenam? Voedingsadviezen zijn genoeg genoemd, koolhydraten (brood, deegwaren) zijn de directe brandstof. Wordt BIJ OVERMAAT als vet opgeslagen. Vlees, vis, peulvruchten, melkeiwit als kaas en yoghurt, zijn bouwstoffen, laten het gewicht vrijwel niet toenemen. Eet peulvruchten als je niet teveel vlees wilt eten. Goedkoop, vult en stilt de honger uitstekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100