Wie heeft ervaring met een verstopte neusholte die veroorzaakt werd door het gebruik van melkproducten?

Mijn man heeft een chronisch verstopte neus. Hiervoor heeft hij van de huisarts een neusspray gekregen die hij iedere dag mag gebruiken. (Hij is getest op allergieën maar dat kwam niets uit).
Laatst zei zijn duikbegeleider hem dat hij kon proberen alle melkproducten te laten staan omdat het hier misschien door wordt veroorzaakt.
Heeft iemand hier ervaring mee? En valt de wei-eiwitpoeder (voor spieropbouw) dan ook onder melkproducten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Melkproducten maken slijm aan, en te veel slijm kan leiden tot een verstopte neus. Ik heb daar ook last van, en het heeft bij mij niets met een allergie te maken. Als ik verkouden ben ruil ik de melk bij ontbijt en lunch tijdelijk in voor sinaasappelsap (ook meteen extra vitamientjes). Na een week of twee is de neusverkoudheid over en kan ik weer melk drinken. Ik zou je man aanraden om het advies van de duikbegeleider op te volgen, en even een pauze te nemen mbt het nuttigen van melkproducten (ook wei-eiwit want dat bevat veel bestanddelenvan melk*), zodat de hoeveelheid slijm de kans krijgt om af te nemen.

ja wei is restproduct van het kaas maken en is zeker een melkproduct. verder bevat het heel veel lactose, of een verstopte neus daar iets mee te maken heeft weet ik niet,maarmelk wat wij drinken is voor kalfjes bedoelt en niet voor mensen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100